Om os

ida baggesen

Psykolog

Mit navn er Ida Baggesen. Jeg er uddannet psykolog fra Københavns universitet, og har bred erfaring inden for individuelle behandlingsforløb. Min drøm har altid været at hjælpe mennesker, og da min mand og jeg i 2015 i en kort periode oplevede at være ufrivilligt barnløse, fandt jeg mit fokus. Jeg ville hjælpe ufrivilligt barnløse med at kunne håndtere, at være i den ubærlige situation det er at vente og håbe på, at ens største ønske bliver opfyldt – uden selv at have kontrollen over det. Jeg fandt derfor sammen med min dygtige kollega Mette Holmstrup og startede Espera.

Mit psykoterapeutiske arbejde tager altid udgangspunkt i dig, da du er eksperten på dit eget liv, og jeg skræddersyer derfor altid terapien specielt til dig, og hvilke værktøjer og strategier du skal bruge. Dette kan jeg gøre gennem åben dialog, gensidig tillid og øvelser. På denne måde vil du på sigt selv kunne bruge disse strategier og værktøjer. Visionen med mit psykologiske arbejde har altid været, at du gennem terapien skal blive uafhængig af min hjælp. Derfor har jeg også altid fokus på sammen med dig at finde frem til de ting, der er vigtige for dig i livet og fokuserer på de styrker og ressourcer du har.

Den psykologiske grundfilosofi, der gennemsyrer mit arbejde, er den narrative. Det vil sige, at jeg arbejder ud fra en tro på, at vi som mennesker skabes af de fortællinger og oplevelser, vi har med i vores rygsæk, og at disse således er med til at forme vores adfærd og følelser. Jo mere opmærksomhed en fortælling får, jo mere dominerende er den for vores adfærd og følelsesliv. Det kan for eksempel være fortællingen om at være ufrivillig barnløs. Det er muligt at ændre den følelsesmæssige situation, man befinder sig i ved at arbejde med, hvilke fortællinger og tanker, der er dominerende og ved at finde frem til positive fortællinger i rygsækken, som man ikke før har givet opmærksomhed.

Da jeg var ramt af ufrivillig barnløshed, oplevede jeg, at tanker om graviditet og følelsen af særligt sorg og jalousi var dominerende i min hverdag. Derudover var skuffelsen nærmest ubærlig, hver gang jeg fik menstruation. Jeg følte at jeg så gravide kvinder og lykkelige par med barnevogne overalt, og til sidst følte jeg, at det at jeg ikke blev gravid, var definerende for, hvem jeg var. Heldigvis lykkedes det for os til sidst at blive gravide, og i dag har vi en dejlig søn på 3 år. Hverken min mand eller jeg fik eller blev tilbudt psykologisk hjælp i den periode, hvor vi var ufrivilligt barnløse. Netop dette faktum har været den motiverende ledestjerne i mit arbejde med at skabe Espera.

Jeg glæder mig meget til at møde dig – og til at få lov til at gøre en forskel for dig, der er ufrivilligt barnløs.

Kærlig hilsen

Ida Baggesen

DSC04163
DSC03958

Privatpraktiserende psykolog

Udover mit arbejde i Espera har jeg desuden min egen psykologpraksis, som er placeret i de samme lokaler som Espera. Her hjælper jeg både unge og voksne, der er ramt af stress, depression, angst og lavt selvværd. Du kan læse mere om min klinik på min hjemmeside, hvor du også kan kontakte mig direkte. www.psykologidabaggesen.dk

Ida Baggesen - om os mette profil 3
Ida Baggesen - om os mette profil

Privatpraktiserende fysioterapeut

Udover mit arbejde i Espera arbejder jeg desuden som privatpraktiserende fysioterapeut, hvor jeg hjælper alle med almindelige fysioterapeutiske problemstillinger. Min private praksis er både lokaliseret i de samme lokaler som Espera, men også i mit hjem i Kirke Hyllinge.
Du kan kontakte mig 50543482.

mette holmstrup

Fysioterapeut

Mit navn er Mette Holmstrup. Jeg er uddannet fysioterapeut fra Professionshøjskolen Absalon og har erfaring med behandling af en bred vifte problematikker gennem mit arbejde som klinisk fysioterapeut. Jeg elsker mit arbejde. Jeg elsker at hjælpe mennesker fra en kropslig synsvinkel til, at leve det liv de ønsker. Jeg har længe haft et særligt hjerte for ufrivillig barnløshed, som jeg fik øjnene op for allerede under min studietid.

Jeg valgte at udforske området og udfærdigede mit afgangsprojekt med fokus på, hvordan danske kvinder oplever at være ufrivilligt barnløse, og hvordan det påvirker forholdet til egen krop. Jeg lærte hurtigt, at mange af mine forudindtagede forventninger til emnet blev manet til jorden af den kompleksitet, som omfattede det at være ufrivillig barnløs. Kvinderne, som deltog i projektet, viste en kærlighed større end jeg kunne have forestillet mig og en hengivenhed og villighed til at gå meget langt for at nå deres drøm om graviditet. Jeg blev forbavset over, hvor hård den medicinske fertilitetsbehandling er for kroppen, og hvor meget kvinderne måtte udsætte sig selv og deres kroppe for. Derfor mener jeg, at det er en sag værd at arbejde for.

Grundpillen i min fysioterapeutiske tilgang er den helhedsorienterede. Det vil sige, at jeg tror på, at kroppen og psyken reagerer på hinanden, og at der findes en rød tråd mellem kropslige reaktioner og mentalt velvære. Derfor arbejder jeg med en bred vifte af redskaber fra biomekaniske analyser til afspænding og forøgelse af kropslige ressourcer, som styrke, iltoptagelse og følelse af kropsligt selvværd. Min fysioterapeutiske behandling vil derfor altid tage udgangspunkt i din historie og dine behov.

Alt afhænger i virkeligheden af, hvad du har brug for, og det er du selv ekspert i. Mit mål er, at give dig redskaber, så du kan klare dig uafhængigt af mig.

Privat er jeg gift med en dejlig mand og sammen har vi to skønne børn. Vi har valgt at købe et hus på landet, hvilket er det helt rigtige for mig, da jeg værdsætter naturen og roen.

Jeg glæder mig til at samarbejde med dig og hjælpe dig til at forstå og holde af din krop under ufrivillig barnløshed.

Kærlig hilsen

Mette Holmstrup

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.