Behandlinger

Individuel psykologtimer - 1:1 forløb

Find roen og glæden i dig selv.

At være ufrivilligt barnløs skaber mange følelser såsom stress, angst, tristhed, frustration, ensomhed, følelsen af at være forkert og følelsen af jalousi på alle dem, som lykkes med at få børn. Nogle af disse følelser kan være helt nye for dig og kan virke skræmmende, forkerte eller direkte skamfulde. Andre vil du kunne genkende fra andre aspekter af dit liv, men disse kan være lige så svære at håndtere uden professionel hjælp. At være i terapi er hårdt arbejde og kræver at du tør være ærlig, kigge indad og kortvarigt slippe kontrollen.

Ida Baggesen - terapiformer 1.1 samtaler

Parsamtaleforløb hos psykolog

Find nærvær og intimitet

Samtaleforløb for par i fertilitetsbehandling har fokus på, hvordan I sammen håndterer det at være i et fertilitetsforløb, hvordan I kommunikerer med hinanden omkring hver jeres respektive følelser og ikke mindst, hvordan I bibeholder intimitet og seksualitet i en situation, hvor mange i håbet om graviditet har et skemalagt sexliv. Parsamtaler er en vigtig del af et forløb hos Espera, da vi arbejder i overensstemmelse med det Nordiske Fertilitetssamfunds retningslinjer, hvor der lægges særlig vægt på, at begge parter i forholdet involveres i terapien

Dette skyldes for det første, at det er begge parter, som forsøger at blive gravide, og begge parter har derfor følelser omkring den ufrivillige barnløshed. For det andet involveres begge parter i terapi, da vi ved, at det at blive mødt med forståelse og indlevelse af sin partner er af stor betydning for succesen af terapien.

Ida Baggesen - terapiformer parterapi

1:1 FYSIOTERAPIFORLØB

Find følelsen af overskud og ro i din krop

I et 1:1 fysioterapiforløb hos Espera arbejder vi med at finde redskaber til at forstå og bevare roen i kroppen med fokus på kropsbevidsthed. Desuden vejledes og guides du til en sund livsstil og opnåelsen af en ressourcestærk krop. Vi arbejder derudover med afspænding og muskulær balance, såvel omkring bækkenet som i hele kroppen.

Fysioterapien kan være gavnlig for begge parter i et fertilitetsforløb, da sundhed og velvære er i centrum, men vil altid foregå individuelt, da dette er et trygt rum til at få snakket om dit forhold til kroppen, eventuelle frustrationer eller begrænsninger og hvordan du kan bruge redskaber fra fysioterapien til at håndtere og mestre disse følelser.

ida Baggesen - terapiformer fysioterapi 3

STØTTEGRUPPER VED UFRIVILLIG BARNLØSHED

Få hjælp til egenomsorg gennem genkendelse og støtte

Ufrivillig barnløshed kan være belastende både følelsesmæssigt og kropsligt. Det kan være utroligt befriende, at dele sine følelser omkring udeblivende graviditet med andre af samme køn, der er i samme situation. Derfor tilbyder vi hos Espera separate støttegrupper for både mænd og kvinder, hvor der arbejdes med støtte og hjælp til både at håndtere, men også lindre de følelsesmæssige konsekvenser, der kan opstå i forbindelse med ufrivillig barnløshed. I et støttegruppeforløb hos Espera vil der kun deltage mellem 6-8 personer og hver støttegruppe er lukket, hvilket vil sige, at der ikke er udskiftning i deltagere undervejs. På den måde opnås et trygt og velkendt miljø i hver gruppe, hvor der ærligt kan deles oplevelser og følelser.

Støttegrupperne er tilrettelagt over 6 sessioner af 1,5 timers varighed hver anden uge, og vil indeholde temaer som skam, jalousi, sorg, vrede håb, kropsbevidsthed, parforholdet, forholdet til venner eller familie med børn, mm. Hver session ledes af enten vores psykolog eller vores fysioterapeut afhængigt af, hvilket emne der vil blive taget op, og hver gruppesession vil indledes med et oplæg fra psykologen eller fysioterapeuten omkring det overordnede tema, hvorefter vi sammen i grupper taler om temaet.

Ida Baggesen - terapiformer gruppeterapi

yoga

Få et pusterum fra tankerne og bekymringerne

Yoga er et vidunderligt middel til at få arbejdet kroppen igennem. Her fokuseres på åndedrag, stræk, styrke og velvære. Gennem yoga kan du opnå en fokuseret kontakt til kroppen og få et pusterum for tankerne og bekymringerne omkring dit fertilitetsforløb. Brug dette tilbud til at få ro i sindet og komme i kontakt med din krop på en positiv og afslappende måde.

Hos Espera tilbyder vi yoga én gang om ugen, og undervisningen vil blive varetaget af vores fysioterapeut, som har særligt kendskab til, hvordan kroppen og sindet spiller sammen, når man er ufrivillig barnløs.

Ida Baggesen - terapiformer yoga 3

Mental and Physical træning

Eksklusivt hos Espera - gratis til alle klienter

Som noget særligt tilbydes alle, der køber et forløb hos Espera terapi med den evidensbaserede Mental and Physical training (MAP), som er en metode, der ved at kombinerer meditation og fysisk aktivitet lindre symptomer på angst og depression.

Ved køb af et forløb hos Espera tildeles man et login til denne side, hvor der er adgang til baggrundsviden omkring MAP, vejledning omkring terapien med MAP samt lydfiler.

Ida Baggesen - Terapiformer MAP 1

Skal vi hjælpe dig?

Vi tror på, at krop og psyke hænger uløseligt sammen – også, når man ønsker at blive gravid. Derfor skræddersyer vi hos Espera et unikt forløb til dig eller jer, som i sin enkelthed indeholder både kropslig og psykologisk terapi. Hos Espera modtager I den bedste og nyest forskningsmæssige understøttede behandling indenfor psykologi og fysioterapi.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.